Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahaa on käytetty turhuuksiin holtittomasti

Mielipide
 
Vesa Nuolioja

Hallitus on asettanut oikean tavoitteen. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin. Tavoitteen saavuttamiseksi hallitus on tehnyt päätöksiä, jotka koskettavat suurinta osaa kansaa. Tuloja ja muita etuuksia leikataan. Niin pitääkin tehdä.

Olen ollut kahdeksan vuotta eläkkeellä. Sitä ennen kerrytin kunnan (pikku)virkamiehenä työeläkettä kymmeniä vuosia. Palkkakin nousi tasaisesti koko työuran ajan.

Kiellän hallitusta vastaan mieltä osoittavia puhumasta puolestani eli eläkeläisten ja pienipalkkaisten muka karmeasta kohtalosta, kun hallitus tekee leikkauksia. Meiltä voidaan ihan hyvin leikata tuloja valtion tärkeän tavoitteen saavuttamiseksi.

Suomessa on varmasti aika paljon niitä, joiden tulot eivät mitenkään riitä edes välttämättömiin menoihin. Heistä on pidettävä huolta. Mutta on aikamme suurin valhe, että yleisesti ottaen olisi näin. Tulonsaajien valtava enemmistö on sellaisia, joiden tulot riittävät paitsi välttämättömiin menoihin myös kaikenlaiseen löysään rahankäyttöön, jota olisi hyvä suitsia.

On suuri harha väittää, että pieni tulotason lasku johtaa pahoinvointiin. Sitähän ne väitteet tarkoittavat, kun puhutaan "hyvinvointiyhteiskunnan" romuttumisesta hallituksen leikkausten vuoksi.

Suuri osa ihmisten pahoinvoinnista on johtunut pitkään nimenomaan siitä, että rahaa on käytetty holtittomasti turhuuksiin ja hyvinvoinnin kannalta vahingollisiin ja jopa tuhoisiin asioihin, esimerkiksi tupakkaan, alkoholiin, toistuvaan roskaruoan syöntiin, kalliisiin muotivaatteisiin, tarpeettomiin ulkomaanmatkoihin sekä teknisten viihdelaitteiden kilpavarusteluun.

Näiden asioiden karsiminen omatoimisesti toisi paljon enemmän tuloja lisää kuin mitä hallituksen pienet menoleikkaukset aiheuttavat.

Suorien säästöjen lisäksi tulisivat vielä paljon suuremmat säästöt sekä itselle että valtiolle ja kunnille, kun elämäntavan korjaaminen vähentäisi sairastelua. Tietenkin itsehoitoon on viisasta sisällyttää myös runsas liikunta. Se ei maksa mitään.

Ilmoittaudun talkoisiin hyvinvointiyhteiskunnan puolesta. En tarvitse siinä työssä hallitusta enkä pöhöttyneitä työmarkkinaorganisaatioita. Näkyy tulevan kaunis päivä, lähdenpä keräämään puolukoita.

Vesa Nuolioja
Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat