Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratkaisun avaimet ovat ammattiliittojen johtajilla

Mielipide
 
Mikko A. Himanka
Perjantaiksi suunniteltu suurmielenosoitus hallituksen toimia vastaan uhkaa seisauttaa julkisen liikenteen. Päiväkodit ja koulut voivat olla kiinni.

Lakkoaseessa on nyt liikkuvat takana ja kovat piipussa. Sihti on vain vaarallisen hukassa. Tästä syystä ilmoitan pysyväni kaukana tulevan perjantain näytöksistä. Hallitus on täysin väärä kohde näille manöövereille, hyvät ammattiliittojen johtajat!

Tällä kirjoituksella demonstroin teitä kohtaan ja uhkaan omalla lojaalisuudellani. Voin kertoa, että näen ympärilläni kasvavan määrän väkeä, joka on valmis antamaan teille ja liitoillenne rukkaset.

Mielenosoitus pitäisi suunnata teitä liittojohtajia kohti, koska te ette ymmärrä olevanne itse tilanteen suurin ongelma. Teidän vallassanne olisi muotoilla sellainen paketti, jossa kurjuutta jaettaisiin oikeudenmukaisemmin kuin mihin hallitus omalla rajallisella keinovalikoimallaan kykenee.

Kätilöt ja vuorotyöläiset kärsivät, koska te ette suostu sorvaamaan tasapuolisempaa pakettia.

Periaatteessa myönnätte Suomen olevan pahassa taloudellisessa tilanteessa. Käytännössä ette kuitenkaan ole valmiita nousemaan sen takia poteroistanne.

Rooliksenne on muodostunut tammikuun kihlauksesta lähtien ylimääräisen jakovaran imuroiminen työläisten taskuihin. Olette tunnollisesti kiskoneet räikkäliinaa kireälle naksu kerrallaan, kunnes kunkin kierroksen löysä on pois. Hammasrattaan lukkona on toiminut kultainen sääntö: saavutetuista eduista ei voi luopua. Jos liina on ajautunut liian kireälle, valtiovalta on siirtänyt devalvaatiolla koukun paikkaa, jotta räikkänne voisi jatkaa raksuttamistaan.

Nyt elämme toisessa maailmassa, arvoisat liittojohtajat. Koukku on hitsattu kiinni, mutta liina kiristyy vaarallisesti. Miksi ette keskity löytämään räikästänne sitä vipua, jolla saataisiin tilanteeseen tarvittava löysäys?

Pääministerimme pitää teille koko ajan ovea auki ja kehottaa tekemään paremman paperin. Edessänne on nyt hallitus, joka ei enää suostu kulkemaan pikavippien tietä, vaan ajaa muutokset maaliin joko teidän avullanne tai ilman sitä.

Aikaa teillä on nyt muutama viikko, koska juna on jo liikkeellä. Minä maksan teille palkan siitä, että te löydätte tähän tilanteeseen rakentavan ja pienipalkkaisia kevyemmin kohtelevan ratkaisun. Jollette kykene siihen, varautukaa henkisesti siihen, että palkanne maksajat selkänne takana vähenevät.

Mikko A. Himanka
amk-lehtori, projektipäällikkö
Ylivieska

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat