Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kari Mäkinen on jämäkkä arvojohtaja

Mielipide
 
Ville Hämäläinen

Erkki Hylkilä (HS Mielipide 15. 9.) moitti arkkipiispa Kari Mäkistä tosiasioiden sivuuttamisesta pakolaiskriisin suhteen. Mäkisen näkemyksistä kirjoitettiin sunnuntaisivujen (HS 13. 9.) jutussa.

Henkensä kaupalla pakenevien ihmisten hätä on isompi moraalinen kysymys kuin avusta aiheutuvat kustannukset. Kristinuskolla ei voi perustella kansallisen edun ajamista, sillä lähimmäisiämme ovat yhtä lailla kaukaa tulevat vieraat kuin maanmiehet tai lähisukulaiset.

On kirkon opin mukaista auttaa sitä, joka on suurimmassa hädässä. Turvapaikanhakijat ovat monella tapaa yhteiskunnan heikoimpia.

Evankelisluterilaisen kirkon tehtävä ei ole tarjota vaihtoehtoja leikkauspolitiikalle. Mutta siihen kirkkokin saa sanoa painavan sanansa, jos hallituksen toimet kasvattavat leipäjonoja. Silloin voidaan kysyä, millaisella moraalisella pohjalla hallituksen päätöksenteko lepää.

Minusta Kari Mäkinen on jämäkkä arvojohtaja, joka tarkastelee yhteiskuntaa kristinuskon opin ja sanoman perusteellisesti tuntien mutta hyvin ihmisläheisestä näkökulmasta.

Ville Hämäläinen
teologian ylioppilas, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat