Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki kannustaa ullakkorakentamiseen

Mielipide
 
Juhani Tuuttila

Ullakkorakentaminen on aiheuttanut taloyhtiöille ja viranomaisille päänvaivaa, mutta kaupunkisivujen jutussa (HS 4. 9.) osa asioista oli mennyt sekaisin.

Helsingin kaupunki kannustaa taloyhtiöitä ullakkorakentamiseen monin tavoin – myös maankäyttökorvausten kohdalla. Ullakkorakentaminen tuo taloyhtiöille taloudellista voittoa, josta kunnat tyypillisesti perivät osuuden maankäyttökorvauksina. Helsingissä maankäyttökorvauksia ei ole korotettu, vaan niitä on päinvastoin alennettu.

Kaupunginhallitus päätti viime vuonna, että taloyhtiöt saavat pitää ullakkorakentamisesta syntyvän arvonnousun miljoonaan euroon asti. Miljoonan ylittävältä osalta yhtiöille jää 65 prosenttia. Kannustavia ja kohtuullisia maankäyttökorvausten periaatteita sovelletaan Helsingissä myös muuhun asuntotonttien lisärakentamiseen.

Kaupunki ei ole perinyt maankäyttökorvauksia vielä yhdestäkään vanhaan rakennukseen toteutetusta ullakkorakennuskohteesta. Tämä toivottavasti rohkaisee taloyhtiöitä kiinnostumaan lisärakentamisesta vastedeskin.

Juhani Tuuttila
osastopäällikkö, Helsingin
kaupungin kiinteistövirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat