Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lakkoilemalla suomalaiset eivät saavuta mitään

Mielipide
 
Ville Lehtonen

Olen seurannut ihmetellen suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen toimia järjestää suurmielenosoitus perjantaina.

Suomen valtiontalous on surkeassa kunnossa, ja hallitus on vihdoinkin tehnyt edes jonkinnäköisiä korjaavia toimia suunnan muuttamiseksi. Vastatoimena näille hallituksen aikeille ammattiyhdistysliike on päättänyt pysäyttää Suomen päiväksi.

Eräiden laskelmien mukaan kustannukset koko yhteiskunnalle tällaisesta järjettömyydestä ovat yli sata miljoonaa euroa.

En voi ymmärtää palkansaajien protestointia leikkauksista. Suomalaiset ovat tottuneet työehtosopimuksiin, jotka eivät ole nykytilanteessa enää mahdollisia.

Työskentelen pienyrittäjänä ulkomailla saksalaisessa yrityksessä. Maksan palkastani ansiotuloveron sekä sosiaali- ja eläkemaksut Suomeen. Jos olen sairauslomalla, en saa palkkaa.

Päiväpalkkani on sama riippumatta päivän työtuntimäärästä, kellonajasta tai viikonpäivästä. Lomapäiväni ovat palkattomia. Joudun matkustamaan töihin ulkomaille omalla kustannuksellani.

Vuosituloillani kuulun erittäin pienituloisten luokkaan. Silti en valita. Työskentelen ulkomailla, koska koulutustani vastaavaa työtä ei ole Suomessa riittävästi tarjolla.

Kehotan kaikkia hyväksymään talouden tosiasiat ja menemään töihin myös perjantaina. Olkaa iloisia, että teillä on yhä työpaikka kotimaassa. Vain työnteolla saamme pidettyä suomalaisen yhteiskunnan kasassa.

Ville Lehtonen
ansiolentäjä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat