Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestys säilyy neuvoin ja kehotuksin

Mielipide
 
Taito Taskinen

Toivottavasti perjantaina Rautatientorilla maltti säilyy, eikä käy niin kuin kävi vuoden 1956 maaliskuussa yleislakon aikana Jyväskylässä. Seurasin sikäläisiä tapahtumia aitiopaikalta, sillä työskentelin lakon alkaessa nuorempana konstaapelina.

Kahdeksan poliisin partiomme hälytettiin Taulumäelle, jossa ilmoituksen mukaan lakkolaiset olivat pysäyttäneet linja-auton. Sitä kuljetti auton omistaja, jota lakko ei koskenut.

Aseinamme olivat konepistoolit. Johtajanamme ollut komisario ei neuvotellut, vaan hän kehotti lakkolaisia hajaantumaan. Kun se ei tehonnut, hän komensi konepistoolit kestotulelle. Teimme käskyn mukaan, kuten puolisotilallisessa organisaatiossa silloin kuului tehdä. Onneksi tilanne laukesi siihen.

Tapahtunut lisäsi kansalaisten ja poliisin vastakkainasettelua Jyväskylässä ainakin ne neljä vuotta, jotka minä sen jälkeen olin Jyväskylässä. Se oli urani alkuvaiheessa hyvä opetus siitä, ettei jousta pidä tarpeettomasti jännittää. Pyrinkin noudattamaan ohjetta toimiessani myöhemmin esimiestehtävissä.

Taito Taskinen
eläkkeellä oleva poliisi, Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat