Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ay-johtajat yrittävät pönkittää valtaansa

Mielipide
 
Esa Paavolainen

Björn Wahlroosin mukaan Suomessa käytäntönä oleva työehtosopimusten yleissitovuus määrittelee työntekijöiden työehdot kysymättä heiltä itseltään. Tämä estää hänen mukaansa työn tarjonnan lisäämistä ja sitä kautta kilpailukykyä ja taloudellista kasvua. "Suurin sopimusvapauden rikkomus, josta olemme lailla säätäneet, on yleissitovuus", Wahlroos totesi (HS Talous 16. 9.).

Wahlroos ehdotti, että demokraattinen päätöksenteko ulotettaisiin myös ay-liikkeeseen suunnilleen samoin periaattein kuin yrityksissä. Tätä varten voisi hänen mukaansa säätää erillisen lain. "Jos he haluavat mennä lakkoon, varsinkin laittomaan sellaiseen, niin heidän pitää järjestää jäsenäänestys. Oletteko koskaan kuulleet jäsenäänestyksestä jossain merkittävässä liitossa?", Wahlroos kysyi.

Wahlroos sanoi selvästi ja ytimekkäästi sen, mistä talousongelmissa on oikeastaan kysymys, ja olen hänen kanssaan samaa mieltä. Niin näyttävät olevan muutkin yrittäjät sekä laaja rintama kansalaisia.

Näyttää siltä, että "vanhaa aikaa" elävät ammattiliittojen johtajat ilmeisesti pelkäävät oman toimensa ja valtansa supistumista ja yrittävät kohentaa profiiliaan lakolla kysymättä jäseniltään. Lakko maksaa Suomen taloudelle satoja miljoonia euroja. Se on kallis hinta ay-pomojen aseman pönkittämisestä.

Juha Sipilän (kesk) hallitus on ehdottanut Suomen talouden kohentamiseksi hyviä ja konkreettisia toimenpiteitä, joiden pohjalta ammattiliittojenkin on helpompi löytää sopivia ehtoja. Niistä pitäisi sopia ensi tilassa.

Jos vain pidetään kiinni saavutetuista eduista, yritystilanteen huonontumisen vuoksi pian ei ole enää työpaikkoja. Toivottavasti kansa ymmärtää Suomen talouden vakavan tilanteen ja pyrkii omalta osaltaan osallistumaan Suomi-talkoisiin!

Esa Paavolainen
yrittäjä, kauppatieteiden maisteri
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat