Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallinto-oikeus voisi palkata eläkeläisjuristeja

Mielipide
 
Pekka Pinomaa

Ministeri Jari Lindström (ps) arveli (HS 15. 9.), että oikeuslaitos tarvitsisi kolmenumeroisen määrän lisää juristeja käsittelemään kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden valituksia. Helsingin hallinto-oikeuden ylituomari Marjatta Mäenpää sanoi, että hallinto-oikeus on pyrkinyt käsittelemään valitukset puolessa vuodessa. Hallinto-oikeuteen tuli viime vuonna käsiteltäväksi 1 194 valitusta.

Mäenpää sanoo, että viisi esittelijää ja kymmenen tuomaria pystyy vuodessa käsittelemään tuhat valitusta, siis keskimäärin kahden ja puolen työpäivän aikana tuomari käsittelee yhden valituksen. Valitusten määrän arvellaan kasvavan seitsenkertaiseksi. Mäenpää arvelee, että karkean laskelman mukaan tämä vaatisi 120 juristia.

Kehotan hallinto-oikeutta palkkaamaan suurista ikäluokista vastikään eläkkeelle jääneitä, virkakelpoisia, ammattitaitoisia ja vireitä, tuomioistuinharjoittelun suorittaneita, entisiä asianajajia 12 kappaletta. Valtion varoja säästyy 90 prosenttia suunnitelluista ja työtahti nousee sellaiselle tasolle, jollaista hallinto-oikeudessa ei ennen ole nähty.

Pekka Pinomaa
varatuomari, asianajaja
vuosina 1986–2008, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat