Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka katsoisi kokonaisuutta poikien asioissa?

Mielipide
 
Saku Tihveräinen

Saska Saarikoski kirjoitti kolumnissaan (HS 17. 9.) tasa-arvotiedon keskuksen Minnan tietokannasta. Hän näkee tietokannan ongelmallisena, koska se keskittyy naisnäkökulmaan.

Voisiko ajatella, että vastaava toimeksianto tulisi tehdä myös poikien asioille: muodostaa täydentävä tietokanta?

Poikien koulumenestys nousee ajoittain julkiseen keskusteluun, mutta aiheesta ei ole juuri kirjoitettu kokonaisvaltaisesti.

Tutkimustuloksia toki on esimerkiksi varhaisesta vuorovaikutuksesta, isän lukuroolimallin antamisesta pojille, poikien erilaisista rooleista kouluissa sekä koulun työkulttuurin merkityksestä tai sosioekonomisen taustan periytymisestä. Näitä tuloksia tuottavat eri hiekkalaatikoilla toimivat tutkijat nykytrendin mukaisesti.

Tutkimus etenee ja keskustelua käydään omilla aloilla. Kuka katsoisi kokonaisuutta ja vetäisi yhteen kokonaiskuvaa ennen kuin Minna-tietokannan perustehtävä laajennetaan Minna ja Juhani -tietokannaksi?

Suomalainen tutkimuskulttuuri kasvatuksen saralla tuntuu pyrkivän välttämään loppuun saakka lasten elämässä olevien aikuisten roolin ja sen vaikutusten arvottamista. Merkkejä diagnostisen otteen lisääntymisestä ja siten lasten perushaasteiden patologisoinnista on.

Saku Tihveräinen
tohtoriopiskelija
Helsingin yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat