Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eikö huippu-urheilu ansaitse hyvää tonttia?

Mielipide
 
Kalervo Äyräs

Taka-Töölöön Mäntymäelle suunnitteilla olevan HIFK:n suurhallin vaivalloinen edistyminen kaupungin hallinnossa oli odotettavissa (HS Kaupunki 17. 9.). Olen varma, että jos paikalle olisi suunniteltu hallin sijaan vaikkapa teatteria, puheet kiinteistön massiivisuudesta eivät olisi aiheuttaneet minkäänlaista keskustelua, vaan työt olisivat jo hyvässä vauhdissa.

Hankkeen poliitikkovastustajia ei HS:n jutussa nimetty, mutta uskon heihin lukeutuvan pyöräilyyn intohimoisen myönteisesti suhtautuvan puolueen valtuutettuja ja myös virkamiehiä. He eivät toki yksin pysty hanketta valtuustossa estämään, joten vastustajiin kuuluu tietysti muitakin.

On mielenkiintoista nähdä, onnistuvatko hallin vastustajat torppaamaan hankkeen – myös Nordenskiöldinkadun vanhan jäähallin alueen vaihtoehdon toteutumisen.

Puheet hallin massiivisuudesta ovat naurettavia. Jokainen ymmärtää, ettei suuri urheilulaitos voi olla yksiön kokoinen. Mutta ilmeisesti kysymys ei olekaan hankkeen koosta vaan periaatteesta: huippu-urheilulle ei pidä antaa hyvää tonttia, vaikka hanke toteutetaan yksityisellä sekä työeläkeyhtiöiden ja pankkien rahoituksella.

On ilmeisesti unohtunut, että Töölönlahden alueella kulttuurilla on värisuora Kansallisoopperasta Finlandia-talon kautta Musiikkitaloon ja edelleen rakenteilla olevaan Keskustakirjastoon. Nämä kaikki on toteutettu pääosin verorahoilla, samoin kuin niiden toimintakulut.

Kalervo Äyräs
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat