Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Y-junan lakkauttaminen olisi suuri virhe

Mielipide
 
Kristian Parviainen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) ilmoitti Helsingin ja Karjaan välillä liikennöivän Y-junan pikaisesta lakkautuksesta. Tämän päätöksen toteuttaminen olisi valtava poliittinen virhe ja varsinkin Siuntion kunnalle täydellinen sokki.

Vuosikymmenten aikana Siuntion kunnan infra ja sen palvelut on rakennettu junarataan nojautuen. Valtion suunnalta tulleen painostuksen myötä Siuntio on ostanut maa-alueita junaradan varrelta, ja kuntakeskuksen radan viereiset pellot on juuri saatu kaavoitettua kerrostaloja varten.

Hallituksella on varmasti kovia päätöksiä edessään, mutta vuosien poliittisen ohjauksen kääntäminen päälaelleen tällaisessa asiassa on hämmentävää. Tällaisen muutoksen maksumieheksi ei voida määrätä kokonaista kuntaa, joka on yrittänyt kehittyä juuri valtion aiempien poliittisten linjausten mukaan.

Siuntion juna-asemalla on virallisten mittausten mukaan yli 250 matkustajaa päivittäin. Arkipäivinä heitä on enemmänkin.

Juna-aseman viereen on kaavoitettu lisää asuntoja useille sadoille uusille asukkaille ja osa tonteistakin on jo myyty rakennusliikkeille kerrostalo- ja rivitalorakentamista varten. Näiden lisäksi kunnalla on iso omakotitalotonttivaranto vajaan kilometrin päässä Siuntion junaseisakkeesta. Siuntion kunta on panostanut valtavasti juna-aseman alueeseen ja on valmis panostamaan siihen edelleenkin.

Politiikassa voi tulla virhepäätöksiä ja ne pitää myöntää ja virheet korjata. Y-junan lakkautus olisi väärin Siuntion kuntaa ja sen asukkaita kohtaan.

Kristian Parviainen
Siuntion kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja (sd)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat