Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmiöpohjainen oppiminen lisää lukiolaisten stressiä

Mielipide
 
Aurora Morén

Ilmiöpohjainen oppiminen on uusi oppimismenetelmä Helsingin kouluissa. Nyt monissa oppiaineissa opetetaan samoja asioita samaan aikaan eri luokissa. Ilmiöpohjaisen jakson tarkoituksena on, että kaksi tai useampikin aine yhdistetään ja samaa aihetta käsitellään usean eri aineen opettajan johdolla eri näkökulmista. Tarkoituksena on, että opetus on tehokkaampaa ja oppilaat oppivat hahmottamaan paremmin suuria kokonaisuuksia.

Ajatus on hieno, mutta lopputulos oli kokemukseni mukaan kuitenkin se, että oppilaiden työmäärä lisääntyi entisestään ja suunnittelulle oli varattu liian vähän aikaa.

Monet projektit tuntuivat kaukaa haetuilta, kun aineet eivät liittyneet mitenkään toisiinsa, vaikka niin annettiin ymmärtää. Stressi lisääntyi ja väsymys iski, kun kaikki oli epäselvää ja tehtävänannot suurpiirteisiä.

Koulutuksesta leikataan koko ajan. Miksi ihmeessä ilmiöpohjaiseen oppimiseen liittyvät muutokset lukioissa pitää tehdä nyt? Jos opettajille annettaisiin lisää aikaa ja rahaa suunnitteluun, ilmiöistä saattaisi tulla onnistuneita.

Minun koulussani ilmiöpohjainen jakso oli viides eli viimeinen jakso. Kaikki oppilaat olivat rankan vuoden jälkeen jo väsyneitä ennen jakson alkua, emmekä osanneet odottaa, kuinka seuraava jakso puuduttaisi meitä paljon enemmän kuin normaali jakso.

Työmäärä kaksinkertaistui kaikissa aineissa. Jokaisessa aineessa oli projekti, jossa oli monta osiota ja lisäksi koe. Kokeita oli sekä ennen koeviikkoa että koeviikolla. Tuntui siltä, että koeviikko olisi kestänyt monta viikkoa.

Oppilailta saatua palautetta ei oteta vakavasti. Näyttää siltä, että halutaan ainoastaan kuulla myönteisiä mielipiteitä eikä kiinnitetä huomiota epäkohtiin.

Aurora Morén
lukiolainen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat