Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harva mies matkustaa henkensä kaupalla Suomeen päästäkseen käsiksi pikkutyttöihin

Mielipide
 
Anna Kokko
Kauhavalla pelätään, että turvapaikanhakijat kajoavat yläkoulun tyttöihin
Kauhavalla pelätään, että turvapaikanhakijat kajoavat yläkoulun tyttöihin
Kauhavalla avataan pian vastaanottokeskus, jonne odotetaan ainakin kolmeasataa turvapaikanhakijaa. Keskus on saanut monet eteläpohjalaisen kaupungin asukkaat pelkäämään, etenkin siksi, että se sijaitsee yläkoulun yhteydessä. Kaupunginvaltuutettu vaatii koulun turvatoimien kiristämistä. Kaupunginhallituksen pomo taas pelkää kantaväestön “typeryyksiä ja riehumista”. Toimittaja: Pekka Mykkänen, kuvaus ja leikkaus: Timo Aalto.

Kauhavalainen opettaja ja kaupunginvaltuuston jäsen pelkää, että kaupunkiin pian sijoitettavat turvapaikanhakijat raiskaavat kaupungilla liikkuvia tyttöjä (HS Kotimaa 18. 9.).

"He ovat nuoria miehiä, ja me tiedämme, mikä kulttuuri heillä siellä on", opettaja kommentoi.

"Sikäläinen kulttuuri" on kuitenkin karkea yleistys. Eurooppaan saapuvien pakolaisten joukkoon mahtuu niin arabeja, kurdeja, muslimeita kuin kristittyjäkin – muun muassa.

Yhtä yleistävää on väittää, että raiskaaminen kuuluu Lähi-idän kulttuuriin. Esimerkiksi pelkästään Irakissa ja Syyriassa asuu noin 40 miljoonaa ihmistä. Niinpä alueelle mahtuu vähintään yhtä monta moraalikäsitystä.

Pelkkien tilastojen perusteella Eurooppakaan ei ole kovin naisystävällinen maanosa. Euroopan unionin vuonna 2014 julkaiseman tutkimuksen mukaan joka kolmas yli 15-vuotias nainen on kokenut joko fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa. Silti harva suomalainen "vapisee" pelosta eurooppalaisen maahanmuuttajan edessä.

Itse olen Libanonissa ja palestiinalaisalueilla asuessani sekä kuullut naisia halveksivia kommentteja että kohdannut miehiä, jotka kohtelevat naisia suurella kunnioituksella. Palestiinalaiset naiset jopa väittävät, että raiskaus olisi paikallisessa kulttuurissa niin suuri häpeä, ettei rikosta maassa edes tapahdu.

Arabimaissa olen myös huomannut, kuinka turhauttavaa on itse joutua stereotypioiden kohteeksi: osa paikallisista miehistä ahdistelee ulkomaalaisia naisia juuri heidän "löyhän moraalinsa" takia.

Harva "raavaista miehistä" on matkustanut henkensä kaupalla Eurooppaan vainpäästäkseen käsiksi suomalaisiin pikkutyttöihin. Monelle kotimaan sota on päinvastoin saattanut viivyttää oman elämän ja perheen suunnittelua. Siihen turvallinen Suomi toivottavasti tarjoaa heille mahdollisuuden.

Anna Kokko
Bryssel, Belgia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat