Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kasvisruokaa voi valmistaa edullisesti

Mielipide
 
Riitta Sairanen

Silja Suni vaati (HS Mielipide 18. 9.) halvempaa kasvisruokaa lautaselleen. Minä saan mielestäni edullista ja hyvää kasvisruokaa. En kaipaa lihan näköisiä korvikkeita, kuten gluteeninakkeja tai muita pötkylöitä.

Kuivatut pavut ja linssit ovat halpoja ja terveellisiä raaka-aineita. Kun ostan pavut etnisistä kaupoista isoissa pakkauksissa, saan ne todella edullisesti. Niiden ruoaksi valmistaminen vaatii pientä suunnittelua mutta ei paljoakaan aktiivista tekemistä. Ne likoavat ja kiehuvat kyllä itsekseen. Keitän kerralla ison kattilallisen ja pakastan kypsät pavut kertakäyttöerissä. Keitettynä saalis on kaksin- tai kolminkertainen kuivien papujen painoon verrattuna. Jauhelihasta taitaa hävitä kypsennettäessä saman verran, eikä se säily kaapissa käyttöä odottamassa niin kuin kuivatut pavut ja linssit.

Kotimaisia juureksia ja kasviksia saa edullisesti kaupastakin. Kaupunkilaisten oma pelto -osuuskunnan jäsenenä saan tuoreet luomukasvikset omalta pellolta satokausimaksun hinnalla. Kun vielä itse osallistun peltotöihin talkoissa satokauden eri vaiheissa, ymmärrän, kuinka paljon työtä jokaisen verson, lehden ja mukulan eteen tehdään. Siksi niiden halpa hinta kaupassa usein ihmetyttää.

Kasvisten ja palkokasvien lisäksi halpaa, hyvää ja ravitsevaa syötävää ovat erilaiset siemenet, esimerkiksi kurpitsan-, auringonkukan- ja seesaminsiemenet, jotka löytynevät jokaisen pikkukaupankin hyllystä.

Niin sekasyöjä kuin kasvissyöjäkin voi omilla valinnoillaan vaikuttaa siihen, miten kallista ruokaa syö.

Riitta Sairanen
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat