Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteistyö on aina ollut tie rauhaan ja vakauteen

Mielipide
 
Milja Jokinen

Nyt tapahtuu. Suomessa on järjestetty vilkkaasti mielenosoituksia, yhteiskunnallinen keskustelu on aktiivista, pääministeri on pitänyt harvinaislaatuisen puheen ja huoli vallitsevasta ilmapiiristä on herännyt.

Taustalla ovat suuret voimat, jotka liittyvät talouteen, maailmalla riehuviin sotiin ja ilmastonmuutokseen – voimiin, jotka tavallisesta kansalaisesta tuntuvat hallitsemattomilta.

Meillä on suuria haasteita, jotka tuntuvat pelottavilta ja uhkaavilta. Psykologiassa kriisi on kuitenkin aina uhan sijaan myös mahdollisuus. Kaaoksen keskeltä ihmisyhteisö on aina kyennyt taistelemaan reittinsä rauhaan ja vakauteen yhteistyön avulla.

Meillä on nyt tilaisuus pysähtyä tarkistamaan, miten kriisi muutetaan mahdollisuudeksi yhdessä. Keskinäisestä syyttelystä on siirryttävä yhteistyötä arvostavaan asennoitumiseen.

Ympäri maata järjestettävät mielenosoitukset kertovat, että ihmiset ovat huolissaan yhteiskuntarakenteiden muuttumisesta ja tulevaisuudesta. Kaikessa tässä liikehdinnässä on kuitenkin myös jotain hyvin lohdullista: heräämmekö viimein yksilökeskeisestä suorittamisen vimmasta työskentelemään kollektiivisten päämäärien hyväksi? Muihin ihmisiin liittymisen kokemus lähtee siitä tuntemuksesta, että tilanne koskee meitä kaikkia. Sen selvittämiseksi tarvitsemme kaikkien ponnisteluja.

Milja Jokinen
psykologian opiskelija, Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat