Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tekniikka ei ole vielä tarpeeksi kehittynyttä

Mielipide
 
Tomi Koponen

Christian Korhosen mukaan (HS Mielipide 19. 9.) opettajien tietotekninen osaaminen on vajavaista. Korhonen kirjoitti myös, kuinka nykytekniikan avulla oppimisesta tulisi entistä miellyttävämpää ja helpompaa. Tämä ei ole asian oikea laita.

Emme valitettavasti ole vielä siinä vaiheessa, että olisimme valmiita siirtymään kokonaan sähköiseen opetukseen. Olen usein joutunut huomaamaan, kuinka koulun tarjoamat sähköiset oppimisympäristöt ovat epäonnistuneet opettajien taidoista riippumatta. Lähes jokaisessa luokassa on Smart Board, sähköinen esitystaulu. Jatkuva kalibrointi sekä aina yhtä kömpelö virtuaaliviivoitin tuovat oppitunneilla mieleeni kysymyksen, tulisiko nyt itkeä vai nauraa.

Korhonen mainitsi, kuinka läksyjä ja tehtäviä voitaisiin tallentaa pilvipalveluun ja jakaa muille. Hänen mukaansa oppilaat voisivat näin helpommin esitellä osaamistaan. Huonommat oppilaat joutuisivat siis julkisen nöyryytyksen kohteeksi. Uskallan väittää, että suurin osa oppilaista ei nauttisi tällaisesta mahdollisuudesta.

Korhosen kuvailema utopia on mahdollista ehkä viiden vuoden päästä. Toistaiseksi on parempi pysyä kynässä ja paperissa ja antaa tekniikan kehittyä.

Tomi Koponen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat