Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunteilu ei kuulu maahanmuuttokeskusteluun

Mielipide
 
Arttu Koski

Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen monikulttuurisuuden vastainen Facebook-päivitys ja reaktiot siihen kertovat siitä, että Suomessa maahanmuutto on aiheena kuuma peruna. Edes kaikki poliitikot eivät osaa lähestyä aihetta objektiivisesti.

Maahanmuutto ja monikulttuurisuus eivät ole mustavalkoisia käsitteitä, eikä niiden luokittelu hyväksi tai pahaksi ole mielekästä. Suomen väestö muuttuu tulevaisuudessa joka tapauksessa nykyistä monimuotoisemmaksi. Työperäinen maahanmuutto on elinehto suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan selviämiselle, ja lisäksi Suomi on EU:n ja YK:n jäsenvaltiona velvollinen vastaanottamaan kiintiöpakolaisia joka vuosi.

Sen sijaan, että maahanmuutto nähtäisiin joko uhkana tai ihanteena, olisikin järkevämpää pohtia sen tarjoamia haasteita ja mahdollisuuksia.

Suomalainen media osallistuu maahanmuuttokeskusteluun usein vain Immosen kirjoituksen kaltaisten ylilyöntien kautta. Ääneen pääsevät kaksi ääripäätä: ääri-isänmaalliset tahot ja silmänsä liian löysän maahanmuuttopolitiikan seurauksilta sulkevat suomalaiset.

Ne, joilla olisi oikeasti jotain sanottavaa, turhautuvat ja passivoituvat, kun heidän äänensä kaikuvat kuuroille korville.

Maahanmuuttokeskustelun ja ihmisten asenteiden järkiperäistämiseksi tarvitaan laaja-alainen yhteiskunnallinen muutos niin yksilötasolla, oppilaitoksissa kuin mediassakin. Ennen kaikkea on luovuttava nykyisestä ajattelumallista, jossa asetutaan yksiselitteisesti maahanmuuton puolelle tai sitä vastaan.

Maahanmuutto on aika hyväksyä osaksi Suomen tulevaisuutta ja keskittyä yhteisen edun nimissä sen hyötyjen maksimoimiseen ja haittojen minimoimiseen. Tämä todennäköisesti johtaisi myös maahanmuuttajien tehokkaampaan integraatioon ja suvaitsemattomien mielipiteiden vähenemiseen.

Heinäkuun mielenosoitus oli hieno symbolinen ele vihapuheita ja väkivaltaa vastaan.

Jos vastaavankokoinen ihmisjoukko saataisiin osallistumaan aivoriiheen maahanmuuton kehittämiseksi käytännössä, Suomen valoisa tulevaisuus olisi taattu.

Arttu Koski
opiskelija, Ressun lukio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat