Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysyvätkö yritykset Suomessa?

Mielipide
 
Ville Kajanne

Yritysten verotusta ja niille kohdistuvia erilaisia maksuvelvoitteita on kevennetty viime vuosina moneen otteeseen. Näiden ratkaisujen piti tuottaa suuri määrä työpaikkoja. Niitä ei ole kuitenkaan kuulunut.

Miksi yritykset eivät pysty kehittämään kysyntää herättäviä vientituotteita? Onko tutkimukseen ja kehitykseen panostettu riittävästi? Voisiko olla, että yritykset eivät tunne riittävää painetta tuotekehitystoimintaan, jos oletuksena on, että hädän hetkellä valtio jälleen kerran takaa niiden toimintaedellytykset tulonsiirroilla ja yritystuilla? Sitä odotellessa on hyvä keitellä perinteistä sellupuuroa – samalla kun koulutuksesta ja terveydenhuollosta leikataan rajusti.

Voidaanko globaalissa ympäristössä luottaa siihen, että hallituksen uudet kädenojennukset pitävät kotimaiset yritykset Suomessa ja että yritykset investoivat tänne, vai onko näköpiirissä vain loputon lisäkevennysten kilpalaulanta ja kierre? Tulisiko koko ajattelutapa muuttaa?

Veroratkaisujen asemesta voisimme uskaltaa panostaa inhimilliseen pääomaan: taata sellaiset terveydenhuollon ja koulutuksen rakenteet, jotka tuottavat terveitä, omilla aivoillaan ajattelevia ja ehkä vähän onnellisempiakin ihmisiä.

Yritykset ottavat varmasti vastaan kaikki tarjolla olevat tulonsiirrot, mutta ilman korkeatasoista osaamista yrityksiä ei sitouta Suomeen mikään. Matalan tason osaamisella ja huonolla kunnolla voi odottaa vain henkitoreista yritystoimintaa, jota ei pelasteta tekohengityksellä.

Ville Kajanne
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat