Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nykyisillä ehdoilla en uskalla ryhtyä yrittäjäksi

Mielipide
 
Pia Tiusanen

Olen pitkäaikaistyötön. Työllistäisin mielelläni itseni, koska osaan monenlaista. En kuitenkaan uskalla perustaa yritystä, koska en voi olla sataprosenttisen varma sen menestymisestä.

Yrittäjänä joutuisin maksamaan kalliisti työeläkevakuutuksestani ja sosiaaliturvastani, vaikka tuloja ei olisi lainkaan. Minulla ei olisi varaa epäonnistua. Suomeen kaivataan lisää työpaikkoja, mutta kukaan ei tee elettäkään, että minä ja kaltaiseni voisimme kokeilla yrittäjyyttä ilman suurta taloudellisen katastrofin riskiä.

Niin kauan kuin itsensä työllistäjällä ei ole lupaa epäonnistua "kunniallisesti", oma yritys on parasta jättää ajatuksen tasolle.

Poliitikkojen hyvää tarkoittavat sanat eivät riitä. Yrittämisen esteet ovat olleet tiedossa jo kauan, joten nyt tarvitaan konkreettisia tekoja. Muuten on vastuutonta usuttaa ketään yrittäjäksi.

Jos taas yrittämisen sudenkuopat täytetään, kuka tietää, millaisia nokioita Suomeen nousee. Ja kai sekin olisi jo tarpeeksi, jos työllistäisi itsensä eikä tarvitsisi yhteiskunnan tukia.

Pia Tiusanen
Riihimäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat