Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri ei saa pitää Yleä äänitorvenaan

Mielipide
 
Risto Pitkänen

Emeritusprofessorit Antero Jyränki ja Esko Riepula perustelivat oikeusoppineiden selkein argumentin sen, miksi Yleisradion ei olisi pitänyt antaa parasta lähetysaikaa pääministeri Juha Sipilän (kesk) puoluepoliittisen hallituksen tavoitejulistukselle (HS Mielipide 23. 9.).

Yleisradio antaa aivan oikein aikaa puoluepoliittisille lähetyksille ennen vaaleja kohdellen puolueita tasapuolisesti. Kaikki saavat saman verran lähetysaikaa. Nyt vallan makuun päässyt pääministeri haluaisi kuulemma tehdä Yleisradiosta oman tiedotuskanavansa myös vaalien välillä. Yle-veron maksajana vastustan tällaista hanketta vallata Yleisradio puoluepolitiikan käyttöön. Yleisradion johdon on pidettävä kiinni siitä, että Yleisradio on tasapuolisesti kaikkien suomalaisten ja kaikkien poliittisten puolueiden luotettava tiedotus- ja keskustelukanava. Jos halutaan lähettää puoluepoliittista propagandaa myös vaalien välillä, oppositiopuolueille on annettava täsmälleen saman verran lähetysaikaa parhaaseen lähetysaikaan.

Kuten Jyränki ja Riepula totesivat, ainoa järkevä ratkaisu on kertoa asioista totuttuun tapaan niiden oikean foorumin eli eduskunnan keskustelun kautta. Silloin hallitus ei voi yksipuolisesti suunnata viestejään suoraan, vaan sen on vastattava kritiikkiin. Hallituspuolueet voivat välittää viestinsä itselleen uskollisessa mediassa, jota me veronmaksajat emme rahoita.

Olen alusta alkaen ollut hämmästynyt, miten hampaattomasti muu media on hyväksynyt sen, että pääministerin annettiin kaapata Yleisradio omaan käyttöönsä. Lähiympäristössä on varoittava esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun hallitus ottaa haltuunsa tiedotusvälineitä.

Risto Pitkänen
dosentti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat