Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä olisi saanut opettajan jäämään?

Mielipide
 
Pirkko Eerola-Pilvi

Koulujen luokkahuoneita uudistetaan kiivaasti viihtyisiksi olohuoneiksi tyynyin, sohvin ja matoin. Samalla kouluun tuodaan uutta opetustekniikkaa ja toivotaan, että sen avulla oppilaat saadaan motivoiduiksi oppimistehtävien tekemiseen ja monipuolisen näytön antamiseen. Myös oppilaslähtöisyyttä ja leikin kautta oppimista korostetaan.

Oppilaitten ja vanhempien odotetaan olevan innokkaina mukana tässä koulu-uudistuksessa. Sitten käykin näin: oppilaat ovat kiinnostuneita vain arvosanoista, kuten lopputilin ottanut opettaja Tim Walker kertoi (HS Kulttuuri 19. 9.).

Opettaja kohtasi koulun sellaisena kuin se on. Koulu ei muutu. Yksi ihminen ei pysty sitä muuttamaan, vaan muutokseen tarvitaan useampia. Valitettavasti vielä kuulee vaadittavan perinteisiä kokeita ja opetusmenetelmiä. Useimmiten näitä vaativat juuri koululaiset ja mahdollisesti heidän vanhempansa.

Miten oppilaat ja vanhemmat saisi mukaan uudistamaan koulua? Onko heidän kanssaan keskusteltu vai ovatko he jääneet pelkästään uudistamisen passiivisiksi vastaanottajiksi?

Onko tässä kaikessa sittenkin kyse sellaisesta uudistuksesta, jota ei lopulta johda kukaan? Näinhän väitetään käyneen koulun suurimmalle uudistukselle, opetuksen sähköistämiselle.

Tällaista tulee pohtineeksi, kun etsii vastausta siihen, miksi nuori opettaja otti ja lähti ja miten lähtö olisi ollut estettävissä.

Pirkko Eerola-Pilvi
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat