Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaaehtoistyö kiinnostaa nuoria

Mielipide
 
Milja von Lerber

Nuorilla olisi resursseja auttaa heikossa asemassa olevia, mutta motivaatio ja mahdollisuudet auttamiseen ovat hukassa. Tapaan usein lukiolaisia, jotka puhuvat arvostavaan sävyyn vapaaehtoistyöstä mutta eivät ajanpuutteen takia ole tarttuneet härkää sarvista. Toinen nuoria arveluttava asia on pitkäaikainen sitoutuminen, jota monet järjestöt vaativat.

Nykyisessä taloustilanteessa vapaaehtoistyön merkitys lisääntyy päivä päivältä, ja nuorten saaminen mukaan olisi esiarvoisen tärkeää. Mahdollisuudet ovat vain kovin harvoin nuoren elämäntyyliin sopivia.

Koulussani on järjestetty kohta kaksi vuotta Pidä huolta! -nimistä kurssia, joka on saanut monen lukiolaisen innostumaan vapaaehtoistyöstä. Toimintaa on järjestetty yhteistyössä eri järjestöjen kanssa esimerkiksi vanhusten ja maahanmuuttajien parissa. Koulujen merkitys on suuri nuorten kasvattamisessa aktiivisiksi ja välittäviksi yhteiskunnan jäseniksi.

Myös järjestöt voisivat aktiivisesti tavoitella lukiolaisia. Nuoret osallistuisivat mielellään tempauksiin, mutta pitkäaikainen sitoutuminen on liian suuri askel lukioikäisen jatkuvasti muuttuvassa päivärytmissä.

Lisäämällä tietoa vapaaehtoistyöstä nuoria voitaisiin saada helposti mukaan toimintaan. Voisivatko järjestöt ja koulut organisoida nuorille tämänkaltaista toimintaa?

Milja von Lerber
abiturientti
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat