Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös EK:n pitää osallistua talkoisiin

Mielipide
 
Hannu Simula

Ihmettelen Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n passiivista roolia, innovatiivisen mielikuvituksen puutetta ja haluttomuutta osallistua talkoisiin. Mielikuvituksen puute ei saa olla rajoittava tekijä. Ehdotan joitakin toimia.

Otettakoon tavoitteeksi työllisyysloikka, jonka numerolliset ja yrityskohtaiset arvot neuvottelijat lyövät lukkoon. EK ilmoittakoon ryhtyvänsä vapaaehtoisesti esimerkiksi seuraaviin toimenpiteisiin, kunnes sovitut tavoitteet on saavutettu. Hallituksen on tarvittaessa laadittava tähän vapaaehtoisuuteen johtava pakkolaki.

Yritysten maksaman osingon enimmäismäärä on kaksi prosenttia osakepääomasta. Hallitusten palkkioita alennetaan 50 prosenttia. Yli 120 000 euron vuosituloista ja yli 60 000 euron eläkkeistä leikataan 25 prosenttia. Johdolle ei makseta bonuksia, jos henkilöstön määrä alenee tarkasteluvuoden aikana. Lisäksi EK:n on julkisesti paheksuttava veropakolaisuutta.

EK:n passiivisuuden lisäksi paheksun SAK:n johdon pelkuruutta suostua numerolliseen kustannustason alentamiseen. Vai onko kaikkien osapuolten tavoite maamme talouden kuntoon panemiselle "ei, ei ja ei"?

Hannu Simula
diplomi-insinööri, eläkeläinen Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat