Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoille on töitä

Mielipide
 
Pekka Mensonen

Suomessa oli elokuun lopussa pitkäaikaisesti avoinna olleita työpaikkoja 66 400 kappaletta. Toisaalta meillä on 113 000 pitkäaikaistyötöntä. Tästä kohtaanto-ongelmasta johtuen Suomessa on rakennetyöttömyyttä, joka ei vähene vanhoin konstein, vaikka samanaikaisesti olisi työvoimapula. Turvapaikanhakijat voisivat parantaa hieman tätä vinoutumaa: uskon, että moni pitkään avoinna ollut työpaikka täyttyy nyt.

Suomeen tulee tuhansittain inhimillisestä hädästä kärsiviä turvapaikanhakijoita. Heidät tulee nähdä mahdollisuutena eikä pelkästään uhkana. Joku viisas on sanonut: "Elämän jokaisesta käännekohdasta avautuu huikeita näköaloja, kunhan vaan uskaltaa katsoa."

Pohjanmaalaisen Närpiön kunnan yritykset ovat jo vuosia ottaneet vastaan maahanmuuttajia hyvin kokemuksin. Heidän työllistämisensä on paras kotouttamisen muoto. Se tuo työpaikan ohella mahdollisuuden integroitua paikalliseen yhteiskuntaan eri tavoin. Samalla tyhjeneville kylille ja kouluille saadaan uusia ihmisiä, ja vinoutunut ikärakenteemme suoristuu.

Pekka Mensonen
ekonomi, evakkojen lapsi, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat