Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiat on hyvä kuulla suoraan "hevosen suusta"

Mielipide
 
Martti Laosmaa

Antero Jyränki ja Esko Riepula (HS Mielipide 23. 9.) ottivat kantaa pääministeri Juha Sipilän (kesk) puheeseen Yleisradiossa. Heille tällainen mediankäyttö ei sopinut.

Kirjoittajat viittasivat siihen, että vuoden 2000 perustuslakiuudistuksen jälkeenkin tämä mahdollisuus on annettu pitkään vallinneen käytännön mukaan vain kansan suoraan valitsemalle tasavallan presidentille. Lisäksi he vetosivat Yleisradion toiminnan rahoitukseen ja sen asemaan eduskunnan alaisena laitoksena.

Kirjoittajat kysyivät, onko suuntana muuttaa Yleisradiota vahvistamaan kulloisenkin hallituksen takana olevien eduskuntaryhmien kannatuksen säilymistä valitsijoiden keskuudessa.

Vuoden 2000 perustuslain muutokset tekivät pääministeristä tasavaltamme merkittävimmän yhteisten asioiden johtajan. Siihen tehtävään hän on valittu edustuksellisessa demokratiassamme vallitsevien sääntöjen mukaisesti.

Eikö juuri tällaisessa asemassa olevalle henkilölle tule antaa tärkeissä asioissa mahdollisuus ilmaista ajatuksensa suoraan ilman häiritsevää semanttista hälinää? Tätähän juuri odotetaan – tai ainakin pitäisi odottaa vastuullisilta johtajilta avoimessa yhteiskunnassa.

Kritiikille ja muille ajatuksille on varmasti oma tilansa ja aikansa, kuten tässäkin tapauksessa nähtiin.

Kansalaisena olen halukas kuulemaan pääministerin ajatuksia suoraan asianomaiselta ja arviomaan niitä itse, vaikka en samaa mieltä olisikaan. Yleisradiota parempaa ja tasa-arvoisempaa välinettä on tähän tehtävään vaikea kuvitella.

Tietenkin edellytän Yleisradion toimivan tasapuolisesti ja antavan tilaa myös muille näkemyksille ja kritiikille.

Martti Laosmaa
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat