Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunnan on puututtava rasismiin

Mielipide
 
Juha Säijälä

Elämme vaarallisia aikoja. Sen osoittavat viime viikon tapahtumat vastaanottokeskusten lähettyvillä Lahdessa, Kouvolassa ja Turussa. Tilanne voi eskaloitua vielä paljon pahemmaksi, ellei siihen puututa nopeasti. Enää ei riitä, että presidentti vain tuomitsee tällaiset teot tai poliisi lisää vähän valvontaa vastaanottokeskuksissa.

Sananvapautta on kunnioitettava, mutta sen on oltava silti vastuullista. Jokainen rasistinen tai "maahanmuuttokriittinen" puhe, yksi lausekin, lietsoo entistä enemmän tarpeetonta vihaa, joka on jo muuttunut väkivallaksi: kivien heittelyksi, ovien polttamiseksi ja ilotulitteiden ampumiseksi päin ihmisiä.

Siksi eduskunnan on pikaisesti laadittava laki, joka tekee laittomaksi kaikenlaiset rasistiset puheet ja teot. Vaikka lainsäädännössämme on jo viitteitä tähän, ne eivät enää riitä. Eduskunta voisi ottaa mallia Saksan lainsäädännöstä, joka kieltää rasismin. Maassa poliisilla on jopa oma yksikkö, joka tutkii mahdollisia rasistisia rikoksia.

Kaikkien puolueiden on tehtävä yksiselitteisesti selväksi, etteivät ne suvaitse minkäänlaista rasistista puhetta, väkivallantekoja tai niillä uhkaamisia.

Myös koulun perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteita on muutettava siten, että niihin lisätään kohta, jossa velvoitetaan heti ensimmäiseltä luokalta lähtien kouluja opettamaan suvaitsevaisuutta ja toisen ihmisen kunnioittamista. Tämän opetustyön on oltava koko peruskoulun kestävää ja sen on kuuluttava luontevana osana kaikkiin oppiaineisiin.

Yhä kasvavalle rasismille, joka on jo saanut väkivaltaisia muotoja, meidän on tehtävä kertakaikkinen loppu.

Juha Säijälä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat