Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ajaako pakolaissopimus Suomen suvereniteetin ohi?

Mielipide
 
Pekka Koukkari

Suomessa on edustuksellinen demokratia, jossa eduskunta säätää lait ja jotka hallitus panee toimeen. Tärkeistä asioista, kuten liittymisestä EU:hun on kuitenkin kysytty myös kansan mielipide kansanäänestyksellä.

Äkkiä kehittynyt pakolaiskriisi on yllättänyt EU:n ohella myös Suomen hallituksen ja eduskunnan. On esitetty visio, että maahamme tulee vuosittain kymmeniätuhansia ja aikaa myöten satojatuhansia pakolaisia.

Ihmettelen, onko Suomi todellakin voimaton pakolaisvirran edessä. Emmekö tosiaan voi mitään muuta kuin seurata katseella ja avata yhä uusia vastaanottokeskuksia? Eikö Suomi olekaan enää suvereeni valtio, joka päättää itse, kuinka paljon ja keitä ihmisiä tänne otetaan?

Geneven pakolaissopimuksen vuodelta 1951 ja vuoden 1967 pöytäkirjan mukaan pakolaismääritelmän lähtökohtana on henkilöön kohdistuvan vainon käsite. Pakolaisella tarkoitetaan ihmistä, joka oleskelee kotimaansa ulkopuolella sen vuoksi, että hänellä on perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi rodun, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, eikä hän voi tai halua tällaisen pelon vuoksi turvautua kyseisen maan suojeluun.

En kiistä pakolaissopimuksen oikeutusta ja välttämättömyyttä. Mutta kun pelkästään Irakin väkiluku on 30 miljoonaa ja Suomen 5,5 miljoonaa, on seurauksena kestämätön epäsuhta kysynnän ja tarjonnan välillä.

Ajaako pakolaissopimus Suomen suvereniteetin ohi? Eikö kiintiöpakolaisten lisääminen olisi parempi ja oikeudenmukaisempi vaihtoehto kaaokselle? Haluavatko suomalaiset todella, että heidän kotimaahansa syntyy valtava vastaanottokeskusten saaristo? Onko tämä todellakin ainut visio, jonka eduskunta ja hallitus kykenevät antamaan?

Edessä olisi niin valtava Suomen muuttuminen, että olisi nyt syytä pysähtyä pohtimaan, millaisen Suomen suomalaiset haluavat.

Ehdotan kansanäänestystä tai muuta luotettavaa tapaa kysyä kansan tahtoa.

Pekka Koukkari
yleislääketieteen ja työterveyshuollon erikoislääkäri, Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat