Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työhakemusten heikko taso kirjoitusvirheineen ihmetyttää

Mielipide
 
Mari Rihti

Suomessa on tällä hetkellä paljon työttömiä työnhakijoita. Rekrytoin vastikään yritykseemme markkinoinnista ja viestinnästä vastaavaa henkilöä. Suurimmassa osassa saapuneista työhakemuksista ja ansioluetteloista oli paljon puutteita. Tekstit vilisivät kirjoitusvirheitä, vaikka yritysviestinnästä vastaavan työntekijän pitäisi pystyä tuottamaan sujuvaa ja oikeakielistä tekstiä. Joissakin hakemuksissa jopa yrityksemme nimi oli kirjoitettu väärin, vaikka se on kirjoitusasultaan helppo, suomenkielinen sana.

Yksi hakija haki tehtävää aivan eri nimikkeellä kuin mitä hakuilmoituksellamme oli mainittu. Monessa ansioluettelossa oli listattu vain hakijan aikaisemmat tehtävänimikkeet, eikä hakija ollut vaivautunut avaamaan tehtäväsisältöjä rekrytoijalle.

Hakemuskirjeet toistivat suurimmaksi osaksi samoja asioita, jotka oli jo mainittu ansioluettelossa – sen sijaan, että hakija olisi kertonut motivaatiostaan hakea kyseistä tehtävää ja tuonut esille persoonaansa sekä niitä vahvuuksia, jotka eivät käyneet ilmi ansioluettelosta. Suurin osa hakemuksista oli laadittu tylsää peruskaavaa noudattaen, jolloin hakija kertoi alkuun ikänsä ja luetteli sen jälkeen työhistoriansa. Tällä tavoin ei erottauduta massasta millään tavalla.

Henkilökohtaisesti olin lähestulkoon järkyttynyt saapuneiden hakemusten tasosta. Oppilaitosten ja te-toimistojen tulisi kiinnittää paljon enemmän huomiota asiakkaidensa opastamiseen, jotta he osaisivat laatia ammattimaisesti tehtyjä ja erottuvia hakupapereita. Se edistäisi työllistymistä. Kirjoitusvirheiden määrästä voidaan lisäksi päätellä, että äidinkielen opetuksesta kouluissa ei tule missään nimessä nipistää, päinvastoin.

Mari Rihti
markkinointipäällikkö, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat