Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehitysavussa Suomea tulisi verrata Saksaan

Mielipide
 
Lenita Toivakka

Haluan tarkentaa tiedotusvälineissä esiintynyttä virheellistä väittämää siitä, mihin ryhmään Suomi kuulu kehitysavun määrää mitattaessa.

Nyt tehtävien ikävien leikkausten jälkeen kehitysavun osuus verrattuna bruttokansantuotteeseen tulee olemaan arviolta noin 0,35 prosenttia. Useissa niin kutsutuissa entisen itäisen Euroopan maissa osuus on merkittävästi alempi. OECD:n virallisten tilastojen (2013) mukaan esimerkiksi Puolan ODA (virallinen kehitysapu) on noin 0,1 prosenttia, Tšekin 0,11 prosenttia ja Unkarin 0,1 prosenttia. On oikeampaa verrata Suomea esimerkiksi Saksaan, jossa kehitysavun osuus on noin 0,38 prosenttia.

Suomi on leikkausten jälkeenkin edelleen valitsemiensa painopistejärjestöjen suurimpia rahoittajia. Tällainen järjestö on esimerkiksi YK:n tasa-arvojärjestö UN Women, jonka osalta näyttää siltä, että Suomi pysyy viiden suurimman rahoittajan joukossa. Kehitysyhteistyö on tärkeä osa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Siksi on tärkeää, että siitä keskustellaan oikeilla tiedoilla.

Lenita Toivakka
ulkomaankauppa- ja
kehitysministeri (kok)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat