Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päiväkodin tilat on suunniteltu lapsille sopiviksi

Mielipide
 
Satu Järvenkallas

Sini Alén kirjoitti (HS Mielipide 23. 9.) päiväkotien tila- ja ryhmäkokokysymyksistä.

Helsingin varhaiskasvatuksessa lähdetään ajatuksesta, että päiväkodit ja niiden tilat ovat lapsia varten. Siksi lapsille ominaiset tavat toimia ovat pohjana toiminnan suunnittelulle ja tilojen käytölle. Tilasuunnittelussa painotetaan tilojen muunneltavuutta ja monikäyttöisyyttä, ja päiväkotien sisä- ja ulkotiloja hyödynnetään joustavasti ryhmien tarpeiden mukaan.

Varhaiskasvatuksen tulee huolehtia tilojen toimivuudesta, terveydestä ja turvallisuudesta. Viime vuonna kaikkien helsinkiläisten päiväkotien toimitilat käytiin tästä näkökulmasta läpi, ja tätä arviointityötä tehdään koko ajan.

Samassa yhteydessä käytiin läpi myös tilojen mitoitus. Toimitilojen tiivistämistä ei aiota tehdä, joten lasten määrä suhteessa neliöihin ei kasva.

Päivähoidon henkilöstömitoitukset määritellään elokuussa voimaan tulleessa laissa, jota Helsinki noudattaa. Päiväkodin yhdessä ryhmässä lapsia saa olla yhtä aikaa läsnä enintään kolmea hoito- ja kasvatustehtävässä olevaa henkilöä vastaava määrä.

Päiväkotien lapsiryhmät muodostetaan lasten tarpeita ajatellen. Toiminnallisia ryhmiä muodostettaessa keskustellaan lapsen ja vanhempien kanssa sekä otetaan huomioon lasten kaveruussuhteet ja kiinnostuksen kohteet.

Satu Järvenkallas
Helsingin varhaiskasvatusjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat