Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietopalvelu ei ohjaa tasa-arvopolitiikkaa

Mielipide
 
Reetta Siukola Eila Linnanmäki Johanna Lammi-Taskula

Toimittaja Saska Saarikoski otti kolumnissaan (HS 17. 9.) kantaa poikien koulumenestyksestä julkisuudessa käytyyn keskusteluun. Hän viittasi kirjoituksessaan Tasa-arvotiedon keskus Minnan ylläpitämiin Sukupuolten tasa-arvo -verkkosivuihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa sijaitseva Minna on valtakunnallinen tietopalvelu, joka välittää sivuillaan tutkimukseen perustuvaa tietoa tasa-arvosta ja sukupuolesta. Sivuilla käsitellään myös poikiin ja miehiin liittyviä asioita.

Tietopalvelu ei ole tasa-arvo- tai tutkimuspolitiikkaa suunnitteleva tai ohjaava taho, eikä se voi esimerkiksi vaikuttaa siihen, millaista tutkimusta sukupuolten tasa-arvoon liittyen tuotetaan tai rahoitetaan.

Sukupuolten tasa-arvo -verkkosivuilla eroja sukupuolten oppimistuloksissa ja oppiainevalinnoissa käsitellään muun muassa koulujen käytäntöjen sekä stereotyyppisten asenteiden ja uskomusten näkökulmasta. Nämä rajoittavat sekä tyttöjen että poikien koulutusvalintoja ja vaikuttavat osaltaan myös heidän koulumenestykseensä. Poikien koulumenestykseen liittyvästä huolesta on sivuilla sekä tutkimus- että viranomaistietoa.

Myös lukio-opiskelijoiden sukupuolijakauma on sivuilla saatavilla, mutta sen löydettävyyttä on nyt parannettava.

Toimittajan mainitsemia yhteyksiä rakenteellisista syistä tyttöjen matematiikan tuloksiin ja yksilösyistä poikien heikompaan koulumenestykseen ei sivuilla ole.

Tasa-arvotiedon keskus Minna seuraa jatkossakin keskustelua poikien, tyttöjen ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten koulumenestyksestä ja välittää niihin liittyvää tietoa. Keskus auttaa mielellään myös tiedon löytämisessä.

Reetta Siukola
erikoissuunnittelija
Tasa-arvotiedon keskus Minna
Eila Linnanmäki
yksikönpäällikkö,
Yhdenvertaisuus ja
osallisuus -yksikkö
Johanna Lammi-Taskula
vs. osastonjohtaja
Terveyden ja hyvinvoinnin
laitos (THL)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat