Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairausajan karenssi ei ole harkittu päätös

Mielipide
 
Jukka-Pekka Pietiäinen

Sairausajan karenssin ottaminen käyttöön heti ensimmäisestä sairauslomapäivästä ei ole hyvin harkittua. Seurauksena on, että työntekijät tulevat sairaana töihin, jos vain kynnelle kykenevät. Flunssakuumeaaltojen aikana tämä merkitsee lisää sairastumisia.

Aika moni perusterve ihminen ei ole sairauslomalla kertaakaan kalenterivuoden aikana tai vain kerran, mistä heitä ei pitäisi rangaista. Karenssin tulisi alkaa toisesta tai kolmannesta sairauspoissaolosta. Tämäkään ei ole ongelmatonta, koska silloin leikkaukset kohdistuvat enemmän sairastaviin.

Yksi mietittävä muttei ehkä yhtä hyvä vaihtoehto voisi olla myös karenssin aloittaminen toisesta tai kolmannesta sairauslomapäivästä. Lisäksi kannattaisi muistaa, että monilla työpaikoilla työtoverit tekevät sairauslomalla olevan työt tai ainakin osan niistä. Tai sitten sairauslomalta palaava tekee sairausloman aikana rästiin jääneet työt. Kaikilla aloilla tämä ei ole mahdollista, mutta monilla kyllä.

Suunnitellut toimet eivät ole siis työelämän kannalta järkeviä. Niillä tavoitellaankin – vaikutuksista ja seurauksista välittämättä – vain työvoimakustannusten alentamista.

Jukka-Pekka Pietiäinen
Suomen historian dosentti
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat