Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijat auttamaan lapsiperheitä

Mielipide
 
Mila Auvomaa

Tiski- ja pyykkivuoren alta en yleensä ehdi edes vilkaista päivän lehteä mutta nyt onneksi ennätin: "Turvapaikanhakijat kaipaavat mielekästä tekemistä", kertoi Helsingin Sanomat (30. 9.).

No täältä meiltä sitä saisi, tekemistä! Varsinkaan pikkulapsiperheissä kotityöt eivät lopu koskaan. Miksipä se auttava käsipari ei voisi kuulua turvapaikanhakijalle?

Kaikki tuntuvat olevan samaa mieltä siitä, että halukkaiden turvapaikanhakijoiden pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti mielekkään tekemisen pariin. Samaan aikaan monessa suomalaisperheessä tuskaillaan tekemättömien töiden kanssa. Tässäpä olisi aivan loistava tilaisuus yhdistää kysyntä ja tarjonta! Mistä löytyisi kattojärjestö, joka lähtisi pikaisesti organisoimaan turvapaikanhakijoiden vapaaehtoista työskentelyä suomalaisperheissä?

Kotityö perheessä ei vaadi juurikaan kielitaitoa eikä korkeaa koulutusta, mutta se voi olla avain yhteiskuntaan: perusaskareissa kielitaito karttuu, paikallinen kulttuuri tulee tutuksi ja päivät voivat saada mielekästä sisältöä.

Myös perhe saa vaihtelua arkeen, hieman apua kotitöihin ja ennen kaikkea mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen, josta voi parhaimmillaan tulla vaikka ystävä.

Koska suomalainen byrokratia vaanii kaikkialla, on syytä korostaa, ettei turvapaikanhakijaa olisi tarkoitus ottaa taloon sen paremmin piiaksi, rengiksi kuin lastenhoitajaksikaan.

Tämä voisi olla jonkinlaista kulttuurikylvetyksen, ystäväperhetoiminnan ja molemminpuolisen auttamisen motivoimaa vapaaehtoistoimintaa. Jakamalla tiskit voi jakaa myös hymyn, jakamalla arjen voi jakaa oman palansa Suomea.

Mila Auvomaa
luokanopettaja (hoitovapaalla) Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat