Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lastensairaalan tulisi katsoa eteenpäin

Mielipide
 
Juhani Tolvanen

Kaupunkisivuilla (HS 28. 9.) kerrottiin, että Helsingin Meilahteen nousevasta uudesta lastensairaalasta tulee muumisairaala.

Muumien käyttöoikeuksien valvoja Moomin Characters on antanut lastensairaalan käyttää muumitarinoiden hahmoja, grafiikkaa ja tarinaa ilmaiseksi.

Ajatus on hieno ja kaunis, kenties myös terapeuttinen, mutta, mutta. . .

Kun Tove Jansson maalasi Auroran sairaalan seinille muumeja vuosina 1955–1957, hän oli jo tunnettu ja tunnustettu taidemaalari ja kirjailija ja sarjakuvantekijä. Jansson oli tuolloin hieman yli 40-vuotias melko nuori taiteilija.

Miksi lastensairaala ei voisi toimia samoin? Annetaan yhden sairaalakerroksen kuvittaminen nuorille, ansioituneille suomalaisille kuvittajille ja sarjakuvantekijöille.

Meillä on suuri joukko kansainvälisestikin merkittäviä kuvittajia Aino Havukaisesta ja Sami Toivosesta Katja Tukiaiseen ja moniin muihin.

Tuollainen teko työllistäisi taiteilijoita ja antaisi heille myös toimeentuloa, kuten se teki Tove Janssonillekin. Se viestittäisi myös siitä, että meillä on olemassa iso joukko Tove Janssonin henkisiä perillisiä, joita osataan arvostaa.

Juhani Tolvanen
sarjakuvaneuvos, Valtion
visuaalisten taiteiden
toimikunnan jäsen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat