Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotimajoituksella kohti kotoutumista

Mielipide
 
Henni Alava Lotta Gammelin Joonas Timonen

Helsingin Sanomat kirjoitti (30. 9.) turvapaikanhakijoiden rajoitetuista mahdollisuuksista työntekoon Suomessa. Jutussa haastateltu Reem Dhaher Faleh kertoi toiveestaan asua suomalaisessa kodissa. Hän kertoi voivansa hoitaa vaikka ilmaiseksi perheen lapsia oppiakseen suomen kieltä ja kulttuuria.

Vaikka työskentely ei ole mahdollista ilman oleskelu- ja työlupaa, turvapaikanhakijoiden on mahdollista asua suomalaisissa kodeissa – ei ilmaisina työntekijöinä vaan samanarvoisina muiden kodin asukkaiden kanssa.

Refugees Welcome Finland -kotimajoitusverkoston paikallisryhmät ovat parhaillaan käynnistämässä maahanmuuttoviranomaisten valtuuttamana tahona kotimajoitusta turvapaikanhakijoille. Vapaaehtoisuuteen ja tasaveroisuuteen perustuvan majoituksen on tarkoitus kestää koko turvapaikanhakuprosessin ajan.

Kotimajoitukseen ohjataan vastaanottokeskuksissa jo kirjoilla olevia turvapaikanhakijoita. Verkosto etsii kotimajoittajia, tukihenkilöitä sekä paikallisia aktiiveja eri puolilla Suomea. Asumisjärjestelyt perustuvat keskinäiseen luottamukseen ja yhdessä sovittuihin arjen käytäntöihin.

Turvapaikanhakijalle arjen jakaminen on paras keino oppia uutta kieltä ja kulttuuria, ja se on erinomainen mahdollisuus suomalaisille tutustua maamme uusiin asukkaisiin. Kotimajoituksen kautta molemmat osapuolet, niin majoittajat kuin kodeissa asuvat turvapaikanhakijatkin voivat saada sitä iloa, rohkeutta ja toivoa, joita kaikki Suomessa asuvat tarvitsevat.

Henni Alava
Lotta Gammelin
Joonas Timonen
Refugees Welcome Finland
-kotimajoitusverkosto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat