Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi valtio laittaa minut askartelemaan kukkapurkkeja? Haluan saada työkokemusta

Mielipide
 
Aktiivinen ilman aktivointiakin
Uuden hallituksen haasteet runsaassa minuutissa
Uuden hallituksen haasteet runsaassa minuutissa
Uudella hallituksella on joukko erittäin vaikeita pähkinöitä purtavanaan. Viisi esimerkkiä lyhyessä videossa. Toimittaja ja leikkaus Kalle Koponen HS, kuvaus Kalle Koponen ja HS arkisto.

Koulussa olin kympin oppilas ja korkeakoulussakin menestyin hyvin. Sitten tuli sairauksia ja muita vastoinkäymisiä, joiden myötä jäin pitkäksi ajaksi työmarkkinoiden ulkopuolelle. Olen ollut työttömänä useita vuosia, eikä ilman työkokemusta työllistyminen ole helppoa.

Nyt minulle olisi vihdoin tarjoutunut työpaikka, jonka edellytyksenä kuitenkin oli palkkatuki. Aiemmin sitä on saanut melko helposti alle 30-vuotiaana pitkäaikaistyöttömänä. TE-toimiston verkkosivut lupailivat hyvää. Kävi kuitenkin ilmi, että palkkatuen määrärahat ovat tänä vuonna loppuneet useimmilla alueilla jo alkuvuodesta. Tulevina vuosina määrärahoja on tarkoitus leikata entisestään.

En voi kuin ihmetellä, miten yhteiskunnan varat riittävät maksamaan minulle kuukausittaisen työmarkkinatuen ja asumistuen (900 euroa kuukaudessa) vuodesta toiseen, mutta hieman pienemmäksi jäävä palkkatuki (800 euroa kuukaudessa) tulisi liian kalliiksi – siitäkin huolimatta, että siitä voisi seurata pysyvä työpaikka.

Miksi on parempi, että olen kotona lukemassa lehtiä tai työttömiä "aktivoivassa" työpajassa askartelemassa kukkapurkkeja kuin että olisin töissä saamassa kokemusta ja tienaamassa rahaa, jonka avulla voisin vaikka perustaa oman yrityksen? Vaalien aikaan poliitikot puhuivat kilpaa nuorisotyöttömyyden kitkemisestä.

Leikkauksien vuoksi yhä useammat putoavat käytännössä kokonaan työelämän ulkopuolelle jo alle kolmekymppisinä. Sellainen on todella lyhytnäköistä säästöpolitiikkaa.

Aktiivinen ilman aktivointiakin
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat