Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkkatukijakson pitäisi olla riittävän pitkä

Mielipide
 
Mirka Vainikka

Helsingissä on pyritty kuuden kuukauden mittaisiin palkkatukijaksoihin. Kun palkkatukijakso ei sitten johdakaan työllistymiseen, ihminen palaa työttömäksi ja jatkaa työttömänä. Näin monet kulkevat työllistämistoimien kehässä.

Pidemmillä kahden vuoden jaksoilla olisi mahdollista kouluttaa ammattilaisia aloille, joissa on tarvetta työntekijöille.

Korvataanko nyt laatu määrällä, ja olisiko järkevämpää kohdentaa toimet pienempään määrään ihmisiä niin, että heille rakentuisi polku työelämään?

Jos palkkatukijaksot pidennettäisiin kahden vuoden mittaisiksi ja ne yhdistettäisiin oppisopimuskoulutukseen, ihmiset pääsisivät pois työllistämistoimien kehästä. Pitkällä aikavälillä he saattaisivat löytää itselleen uuden statuksen työttömän sijaan esimerkiksi lähihoitajana.

Helsingissä työttömyysluvut ovat kasvaneet. Työttömyyteen on etsittävä aktiivisesti ratkaisuja. Monet työttömät haaveilevat työstä ammattialoilla, joissa on pula työntekijöistä. Samalla he painivat jatkuvan stressin ja syyllisyyden kanssa, kun pääsy työelämään on vaikeaa.

Helsingin kaupungin sisällä tulisi rakentaa työllistämispolkuja, joita pitkin pääsee oikeasti työelämään.

Mirka Vainikka
johtava sosiaaliohjaaja
päivätoimintakeskus Symppis
kaupunginhallituksen jäsen (sd)
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat