Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian johtajatko tuhosivat Nokian?

Mielipide
 
Petri Pöyhönen

Pääkirjoitus "Nokian johtajat tuhosivat Nokian" (HS 27. 9.) antaa aihetta kommentteihin.

Kannattaa ensin huomata, että Nokiasta ei koskaan olisi tullut Nokiaa, ellei sitä olisi johdettu sellaisella visionäärisellä otteella, joka Jorma Ollilan johtotiimillä oli.

Voin myös ulkopuolisille kertoa, että Ollila itse ja hänen rekrytoimansa johtoryhmä on ollut yli vuosikymmenien verrattoman stimuloiva, delegoiva ja intensiivisesti strateginen johtajisto, joka sai henkilöstöstä kaikki tehot irti.

Tämä ei tapahtunut johdosta huolimatta vaan nimenomaan johdon taitavasti rakentamana operaationa. Organisaation kaikissa osissa avautui mahdollisuus tehdä maailmanluokan suoritus – ja siihen tartuttiin.

Jos Ollilan vuorovaikutus omassa johtotiimissään on ollut äänekästä, se ei ole muuta organisaatiota ahdistanut.

Päätekijänä menestyksen katkeamiseen lienee lopulta ollut riittämätön kuluttajamarkkinan ymmärrys. Nokian brändi ei sittenkään kestänyt Applen ja Samsungin paineessa.

Sitä on vaikea uskoa, että Nokian johtajat tuolla hädän hetkelläkään olisivat olleet haluttomia tarttumaan uusiin ajatuksiin. Hyviä ajatuksia ei talosta enää tainnut löytyä.

Olisiko vanhahtavaksi käyneen tuotteen tuotekehitysaikataulun venyttäminen parantanut yhtiön asemaa? Olisiko teknologiavetoinen ajatus Linux-puhelimesta lyönyt läpi markkinoilla?

HS:n pääkirjoituksessa olisi kannattanut huomioida, mitä tapahtui Ollilan jälkeen. Muistan Olli-Pekka Kallasvuon empaattisena ja yhteistyöhakuisena johtajana. Ruorissa ennätti myös olla Stephen Elop ja hallituksen puheenjohtajana Risto Siilasmaa.

Ollilan ja Nokian kaaren olisi nimeltä mainiten voinut perustellummin nostaa esimerkiksi siitä, miten Suomestakin voidaan taitavalla johtamisella nousta kansainvälisen liiketoiminnan keulaan.

Petri Pöyhönen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat