Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vahva identiteetti on voimavara

Mielipide
 
Veera Luhtala

On upeaa, jos ihmisellä on vahva identiteetti, johon nojata. Minäkin arvostan esimerkiksi tyylikkäitä vintage-asuisia ihmisiä kaupungilla. Arvostaisin Hanna Korhosen kirjoituksen (HS Mielipide 6. 10.) perusteella varmaan hänenkin ulkoasuaan. Tulen kuitenkin surulliseksi siitä, että hänellä ei ole kykyä arvostaa toisen ihmisen identiteettiä, jos tämä identiteetti ei mahdu hänen määritelmäänsä sopivaisuudesta.

Kaikilla ei ole kykyä ymmärtää toisten ihmisten keskimääräisestä poikkeavia ratkaisuja. Kuitenkin, jos Korhonen arvostaa käytöstapoja omassa elämässään, hänen kannattaisi ymmärtää, että itselle vieraan elämäntavan nimittäminen muoti-ilmiöksi osoittaa huonoa makua.

Ajan myötä asenteet ovat muuttuneet sallivammiksi. Esimerkiksi hassut kampaukset katukuvassa ovat osa muuttuvaa muotia – mutta ne kertovat siitäkin, että nykyään kaupungilla ei välttämättä joudu väkivallan uhriksi, vaikka poikkeaisikin muista. Se ei ole muoti-ilmiö, vaan sitä, että kehitys etenee avoimempaan suuntaan.

Aiemmin piiloon pakotetut ihmiset voivat nykyisin olla sellaisia kuin he ovat. Meidän kaikkien onni on, että saamme nykyään olla entistä vapaammin sitä, mitä olemme – myös Korhonen ja hänen tyttärensä.

Veera Luhtala
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat