Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avoliittoa ei saa verrata avioliittoon

Mielipide
 
Reeta Vimpari

Inka Rantakallio kysyi (HS Mielipide 21. 9.), miksi verottaja ei katso kihlatun olevan perheenjäsen. Verohallinnon Atso Kiuru vastasi (HS Mielipide 4. 10.), ettei laki rinnasta kihlattua aviopuolisoon. Tämä on täysin oikein. Asun avoliitossa. Jos haluaisimme, menisimme naimisiin. On ainoastaan oikeudenmukaista pitää nämä kaksi tapaa elää yhdessä täysin erillään toisistaan. Ne, jotka vaativat avioliiton tuomia oikeuksia, voivat avioitua. Jos ei avioiduta, edut ja velvollisuudet ovat erilaisia. Näin pitääkin olla. Avoliitossa asuvien ihmisten oikeus on välttää avioliiton oikeudet ja velvollisuudet.

Avoliittoa yritetään lähentää avioliittoon. Miksi näin? Eikö ole jokaisen parin oikeus asua ja toimia, kuten itse haluaa? Jos pariskunta tekee lapsia, he voivat itse päättää, haluavatko he lapsille avioliiton tuomat edut tai haitat verrattuna avoliittoon.

Leskeneläkkeen voisi lopettaa kokonaan. Yhteiskunta ei varsinkaan tässä taloustilanteessa voi tukea ihmisiä, jotka ovat joskus avioituneet, ja antaa heille siitä rahallista hyötyä. Kaikki eivät syystä tai toisesta löydä kumppania.

Reeta Vimpari
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat