Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimimerkki Hyvätuloinen mielipidesivulla: Haluaisin maksaa päivähoidosta enemmän

Mielipide
 
Hyvätuloinen

Olen hyvätuloisena pohtinut hallituksen esittämiä säästötoimia ja kummastellut muutamaa asiaa.

Olen vanhempainvapaalla, ja ennen hoitovapaan alkua aion käyttää vuoden 2015 vuosiloman. Minulla on käytännössä koko joulukuu palkallista lomaa töistä (bruttopalkka noin 5 000 euroa), mutta Kela haluaa maksaa minulle myös kotihoidon tukea tältä ajalta. En näe tässä mitään järkeä, ja olin pyytänyt tukea vasta tammikuusta lähtien. Eikö tässä olisi hyvä säästön paikka?

Toinen minua askarruttava asia on se, että Suomessa hyvätuloisetkin maksavat päivähoidosta niin vähän. Asuin ennen lasten syntymää maassa, jossa kunnallista päivähoitoa ei ole ja jossa yksityinen päivähoito maksaa päiväkodista riippuen 1 200 eurosta ylöspäin.

Haluaisin maksaa laadukkaasta päivähoidosta Suomessakin huomattavasti nykyistä enemmän. Esimerkiksi puolet todellisista kustannuksista olisi varsin kohtuullista maksattaa kaltaisillani päivähoitopalvelujen käyttäjillä. Tällä tapaa voitaisiin toivottavasti entisestään parantaa hoidon laatua ja välttyä nyt ehdotetuilta säästöiltä.

Hyvätuloisilla olisi varaa maksaa julkisista palveluista enemmän, jotta ne säilyisivät maksuttomina tai edullisina huonompiosaisille. Verotuksen kiristämistä en kannata, koska veroasteemme on nyt jo niin kovin korkea.

Hyvätuloinen
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat