Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotimajoitusta voisi tarjota myös ikäihmisille

Mielipide
 
Hannele Pekkarinen

Henni Alava, Lotta Gammelin ja Joona Timonen (HS Mielipide 2. 10.) kirjoittivat, että Refugees Welcome Finland -kotimajoitusverkosto on käynnistämässä kotimajoitusta turvapaikanhakijoille. Näin maahanmuuttajien kotoutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan sujuisi luontevammin ja tulijoilla olisi erinomainen mahdollisuus tutustua maamme asukkaisiin hoitamalla esimerkiksi perheen lapsia. Ajatus on hyvä, ja kehitän sitä hiukan eteenpäin.

Kuten kaikki tiedämme, Suomessa on paljon yksinäisiä, turvallista kotihoitoa vailla olevia ikäihmisiä. Tiedämme syyt siihen, miksi yhteiskunta ei ole voinut turvata heille riittävää hoitoa tai huolenpitoa. Myös omaiset saattavat asua kaukana, tai heidän voimavaransa voivat olla työn tai muun syyn takia rajalliset, jotta he voisivat tarjota riittävää huolenpitoa. Sijaishoitajiakaan ei tahdo aina saada.

Mitäpä jos yhdistäisimme nämä asiat? Kotimajoitusta tarjoavat ottaisivat kotiinsa maahanmuuttajan ja majoittaisivat lisäksi myös tällaisen hoitoa tarvitsevan ikäihmisen. Näin vanhuskin saisi turvaa ja apua esimerkiksi ruoka- ja lääkehuollossa sekä kaipaamaansa seuraa.

Maahanmuuttaja voisi saada ikäihmiseltä tietoa Suomen oloista ja oppisi suomen kieltä. Samalla kuntien kotipalvelu- ja lastenhoitokustannuksia saataisiin pienennettyä.

Hannele Pekkarinen
Mäntsälä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat