Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kosteus hallitaan rakentamisessa yhä paremmin

Mielipide
 
Jani Kemppainen

Juttu "Kostea betoni tuo usein oireita" (HS 6. 10.) nosti esiin ongelmia, joita syntyy, jos rakenteet eivät ehdi kuivua kunnolla ennen niiden päällystämistä.

Rakenteiden kuivumisaikojen arviointiin, oikeaoppiseen kuivatukseen ja kosteuden mittaukseen on tarjolla tuoretta tietoa lokakuun alussa avatussa tietopalvelussa Kosteudenhallinta.fi. Sivustolle on koottu kattavasti ohjeistusta rakentamisen kosteudenhallintaan.

Tietopalvelu on tehty etenkin ammattirakentajien käyttöön, mutta se tarjoaa hyödyllistä tietoa myös omatoimirakentajille. Sivusto vastaa rakentajan kannalta keskeisimpiin kysymyksiin, esimerkiksi siihen, miten kosteushaittoja voidaan ehkäistä tai syntyneitä vaurioita havaita, kuinka kuivanapitoprosessi kokonaisuudessaan toteutetaan ja mitä eri rakenteissa tulee erityisesti ottaa huomioon.

Rakennusteollisuus on panostanut siihen, että kosteus hallitaan rakentamisessa entistä paremmin. Kosteudenhallintaprosessi on periaatteessa yksinkertainen, mutta sen onnistuminen on mahdollista vain, jos hankkeen kaikki osapuolet ovat tietoisia siitä, mitä itse kultakin eri työvaiheissa edellytetään. Siksi tiedon ja erilaisten ohjeiden tuottaminen on tärkeää.

Kosteudenhallinta.fi-sivuston ovat teettäneet Rakennusteollisuus RT ry ja ympäristöministeriö. Sisällön kokoamisesta ovat vastanneet Tampereen teknillinen yliopisto ja Mittaviiva Oy. Sivuston sisältöä kehitetään käyttäjäpalautteen perusteella.

Jani Kemppainen
asiamies
Rakennusteollisuus RT

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat