Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulosidonnaisuus eriarvoistaisi suomalaisia

Mielipide
 
Katariina Lehtikanto

Pekka Pohjola vaati (HS Mielipide 9. 10.), että hyvätuloisten lapsilisät, vanhempainrahat, kotihoidontuet ja päivähoitopalvelut säädetään tulosidonnaisiksi. Vaatimus on täysin perusteeton ja näköalaton. Lisäksi se asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan.

Kuka määrittelee, mikä on hyvätuloisuuden raja? Ennen kaikkea: kuka on hyvätuloinen pääkaupunkiseudulla, Porissa, Nurmeksessa tai Kälviällä? Siinä on olennainen ero. Otetaan esimerkiksi keskipalkkaista hieman enemmän ansaitseva asuntovelkainen, Helsingissä asuva yksinhuoltaja. Samoilla ansioilla hänellä olisi esimerkiksi Tampereella velaton ja tilavampi asunto kerrostalon sijasta esimerkiksi rivitalossa. Omat ja lapsen harrastukset maksaisivat vähemmän, ja moni palvelu olisi edullisempi. Porissa hänellä olisi halutessaan varaa omakotitaloon ja autoon. Kälviällä hän olisi todella hyvätuloinen.

Asuinpaikka vaikuttaa olennaisesti muuhun elämään käytettäväksi jääviin varoihin. Sitä ei kuitenkaan huomioida mitenkään esitettäessä tulosidonnaisuusvaatimuksia tai päätettäessä niistä.

Katariina Lehtikanto
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat