Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viheralueita on katsottava kokonaisuutena

Mielipide
 
Hannu Tuominen

Puistola-seuran Seppo Laaksonen kirjoitti huolestaan Malmin viheralueiden säilymisestä lentokentän rakentamisen myötä (HS Mielipide 7. 10.). Lentokentän kohtalosta on ollut vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan kaikissa puolueissa, mutta kaikki Koillis-Helsinginkään poliitikot eivät suinkaan ole yksioikoisesti kentän säilyttämisen kannalla.

Viheralueita on katsottava koko kaupungin näkökulmasta. Tällöin joudutaan väistämättä vertaamaan nyt rakentamattomien alueiden luontoarvoja. Sellaista vaihtoehtoa ei ole, jossa mihinkään ei rakenneta uutta. Kaupunkibulevardit ja täydennysrakentaminen eivät riitä.

Vaihtoehdoiksi on esitetty esimerkiksi Viikin peltojen ja Kivinokan rakentamista. Nämä alueet ovat kuitenkin Vanhankaupunginlahden linnustonsuojelualueelle tärkeitä.

Malmin väistämättä tyhjenevän lentokenttäalueen suunnittelu on käynnistynyt ilahduttavasti oikeassa järjestyksessä. Ensin on katsottu parhaat rakennustontit ja sitten jätetty joutomaita viheralueiksi, mutta nyt mennään viheralueet edellä. Tällä tavalla voidaan sekä rakentaa uutta hyvää kaupunkia että säilyttää kaupunkiluontoa.

Tätä lähestymistapaa olen kaivannut kaavoitukseen jo kauan. Joiltain osin luontoarvoja voidaan jopa parantaa. Esiin on noussut esimerkiksi Longinojan palauttaminen lentokentän alta oikeaksi puroksi, josta sen taimenkanta löytää uusia kutupaikkoja.

Toteutuessaan lentokenttäalueen rakentaminen kohentaa kaupunkirakennetta laajemminkin. Uusi kaupunginosa vahvistaa Malmia koillisen keskuksena, ja suunnitellut pikaraitiotiet kytkevät lentokentän takana olevat kaupunginosat paljon paremmin muuhun Helsinkiin.

Malmin lentokentän puolustajat ovat tuoneet esiin paljon arvokasta tietoa sekä lentokentän kulttuurihistoriasta että kentän ympärille muodostuneen vihervyöhykkeen luontoarvoista. Se tieto kannattaa käyttää hyödyksi, jotta päästään tekemään koilliseen parasta mahdollista Helsinkiä.

Hannu Tuominen
Koillis-Helsingin Vihreät

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat