Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhustenhoitaja HS:n mielipidesivulla: Töissä minulla on varaa syödä kaksi palaa leipää – ja nyt hallitus aikoo pienentää palkkaani

Mielipide
 
Hoitaja

Olen pienipalkkainen nainen. Hoidan vanhuksia tehostetussa palveluasumisessa. Työni on fyysisestikin raskasta kolmivuorotyötä, ja se muuttuu vieläkin raskaammaksi, kun hoitajamitoitusta kiristetään.

Hallitus tahtoo pienentää palkkaani. Jo nyt olen minimoinut kuluni niin pieniksi kuin mahdollista. Mieheni on ollut työttömänä yli kaksi vuotta ja odottaa nyt päätöstä työmarkkinatuesta. Hänen ikäisenään ei ole realistisia mahdollisuuksia uuteen työhön. En keksi enää mitään tapaa, jolla pystyisin vähentämään elinkustannuksiani.

Jätin jo työpaikkaruokailun, otan töihin mukaan kaksi palaa leipää lounaaksi. Näin säästän 50 euroa kuukaudessa. Kasviksia ei perheessämme ole syöty kuukausiin, koska niistä ei maha täyty eikä niihin siksi kannata tuhlata. Erosin myös kirkosta äskettäin ja säästän siten 38 euroa kuukaudessa. Lainani ja laskuni olen vielä jotenkin pystynyt maksamaan, mutta loppukuusta tekee ruuan kanssa tiukkaa.

Olen ahkera ja pyrin tekemään työni niin hyvin kuin mahdollista. En ole mielestäni aiheuttanut Suomen taloudellista ahdinkoa. Mietin, miksi en yhteiskunnan mielestä ansaitse palkkaani.

Äänestin keskustaa. Sitä virhettä en tee enää koskaan. Minusta on turha puhua kansan antamasta mandaatista, sillä ei teillä sitä ole. En tunne tätä enää omaksi maakseni. Minun Suomeni ei ole tällainen.

Hoitaja
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat