Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Populismilla ei saavuteta pysyvää kannatusta

Mielipide
 
Manolis Huuki

Ylen Taloustutkimuksella teettämä kysely (8. 10.) kertoi perussuomalaisten kannatuksen suuresta laskusta. Se johtuu selvästi hallituksessa mukana olemisesta. Perussuomalaiset on niin tuore puolue, ettei sille ole ehtinyt syntyä pysyvää kivijalkakannatusta kansan parissa toisin kuin esimerkiksi kokoomukselle, keskustalle ja Sdp:lle, joiden historia ulottuu sadan vuoden taakse Suomen itsenäistymisen aikoihin.

Populismin hyödyntäminen toimii väliaikaisena kannatuksen nostattajana muttei rakennusaineena, jolla pysyvä kannatus sementoitaisiin. Tämän vuoksi moni on pettynyt perussuomalaisiin ja siirtynyt kannattamaan oppositiossa olevia puolueita. Tämä on valitettavaa, koska politiikassa asioiden muuttuminen ei tapahdu "nyt" tai "heti", vaan muutos vaatii aikaa ja erityisesti kärsivällisyyttä nähdä asiat pitkällä aikavälillä. Tätä perussuomalaisten tulee viestiä kannattajilleen, jotta puolueen kannatus pysyisi suurena.

Hallituksella on raskas taakka kannettavana. Kolmen ässän hallituksen voidaan nähdä olevan vastuussa sadonkylvöstä: keskusta ohjaa hevosta, kokoomus kylvää sopivimmat siemenet ja perussuomalaiset työntää otsa hiessä kylvökonetta eteenpäin. Kaikki osallistuvat raskaan taakan hoitamiseen. Tarkoitus on kylvää tulevaisuuden siemenet, joista me kaikki jonain päivänä toivottavasti pääsemme nauttimaan.

Vaarana ovat pellon yllä parveilevat linnut, jotka haittaavat kylvötyötä. Ne on otettava huomioon, mutta niistä ei saa tehdä ylitsepääsemätöntä ongelmaa.

Manolis Huuki
valtiotieteiden ylioppilas, Kannus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat