Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olen väsynyt taistelemaan poikani puolesta

Mielipide
 
Hätääntynyt äiti

Marjo Törmänen kertoi (HS 11. 10.) poikansa itsemurhasta. Törmänen haluaisi tietää, oliko pojan hoito ollut asiallista ja miksi se ei auttanut. Olen erittäin järkyttynyt pojan kohtalosta. Kirjoitus kosketti minua erityisesti, koska oma poikani on miltei samassa tilanteessa.

Olen vuosia yrittänyt saada pojalleni apua ja kiertänyt kaikki tahot, mutta lopputulos on joka paikassa sama: mielenterveyttä ei voida hoitaa, koska poikani on päihdeongelmainen. Lisäksi pojallani on Aspergerin oireyhtymä, johon liittyviä erityistarpeita ei osata huomioida.

Asioita on pyöritelty vuosia eri virastojen välillä. Tilannekartoitusten jälkeen on todettu, etteivät pojan asiat "kuulu meille".

Yksityispuolella on osaavia lääkäreitä ja apua saatavilla, jos pystyy maksamaan palveluista. Meillä ei ole sitä mahdollisuutta.

Olen useita kertoja ilmaissut hätäni pojan puolesta eri tahoille, muun muassa Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Emppuun. Olen kertonut, että poikani on puhunut viime vuosina usein itsensä tappamisesta, mutta se ei tunnu liikuttavan ketään. Korkeintaan lääkäri määrää masennuslääkettä, jonka tehoa tai tehoamattomuutta kukaan ei seuraa.

Poikani oma toive olisi päästä terapiaan, mutta sellaista ei vuosien yrittämisestä huolimatta ole pystytty tarjoamaan.

Olen väsynyt taistelemaan saadakseni pojalleni apua tässä hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa kaikki on suunniteltu hienosti paperilla. Näitä papereita kalliisti palkatut ihmiset sitten siirtelevät paikasta toiseen.

Hätääntynyt äiti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat