Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikääntymiskehitys pysäytettävä maahanmuutolla

Mielipide
 
Markku Elonen

Maahanmuuttoa tulisi kasvattaa voimakkaasti. Ikääntymiskehitys vaikuttaa niin haitallisesti talouteemme, että jos tätä kehitystä ei pysäytetä maahanmuutolla, ei ole toiveita siitä, että lähivuosina talous Suomessa voisi merkittävästi kasvaa.

Ikääntyminen haittaa taloutta kolmella tavalla: kotimainen kysyntä vähenee, kestävyysvaje pahenee ja julkisen sektorin menot kasvavat. Ikääntymiskehityksen taitekohta oli vuonna 2009, jolloin työikäisen väestön määrä kääntyi laskuun noustuaan yhtäjaksoisesti vuodesta 1945. Sama kehitys alkoi Japanissa 10 vuotta aikaisemmin. Tiedämme kehityksen seuraukset Japanin taloudelle, vaikka siellä on ollut vahva ja monipuolinen vientisektori. Vienti ei ole auttanut, vaan talouskasvu on jäänyt lähelle nollaa, kuten Suomessakin viime vuosina.

Ruotsin pitäisi nykyisillä maahanmuuttomäärillä olla vararikossa, mutta siellä ikääntyminen on pysäytetty ja kotimaisen kysynnän kasvu on turvattu järkevällä maahanmuuttopolitiikalla. Maahanmuuttopolitiikan ansiosta bruttokansantuote on kasvanut vuodessa kolme prosenttia ja työllisyysaste on 76 prosenttia. Työttömyys on 7,8 prosenttia ja väestönkasvu yli prosentin vuodessa. Lisäksi valtionvelka vähenee, kansainvälisyys, investoinnit ja tunnettavuus maailmalla lisääntyvät ja huippu-urheilu kehittyy.

Poliitikot ja päättäjät hokevat mantraa: "Vain viennin avulla taloutemme kasvaa." On vastuutonta ja harhaanjohtavaa uskotella kansalle tällaista. Työllisyyden kasvattamiseksi pitäisi viennin kasvaa vuositasolla lähes 10 prosenttia. Ei tarvitse olla talousnero ymmärtääkseen, ettei se ole Suomessa mahdollista.

Markku Elonen
Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat