Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi aikuisten pitää tuhahdella tuskastuneesti meidän nuorten keskusteluille?

Mielipide
 
Anni Koivusalo

Tyypillinen stereotypia meistä suomalaisista on, että olemme hiljaisia, kiukkuisia ja sisäänpäin kääntyneitä. Tämä näkyy katukuvassamme siten, että useimmat kulkevat kuulokkeet päässä ja kohtelevat toisiaan kuin ilmaa. Jos kuitenkin menee rikkomaan tätä suomalaisten pyhää kirjoittamatonta sääntöä, seuraa ilmiö, jota kutsun tuhahteleviksi aikuisiksi.

Rakastan suunnattomasti hyviä keskusteluja ja nauramista. Olen kuitenkin huomannut, että usein aikuiset ovat kanssani eri mieltä.

Monta kertaa, kun istun junassa juttelemassa kavereideni kanssa kuplivan naurun säestäessä keskustelua, huomaan vieressä istuvan aikuisen alkavan huokailla kovaan ääneen. Huokailu jatkuu, kunnes aikuinen päästää suustaan jonkin terävän näpäytyksen poistuessaan junasta. Silloin meidän nuorten ei ole enää mahdollista vastata kommenttiin. Yleisiä vaihtoehtoja ovat: "Voi hyvä Jumala!", "Mitä muutakaan nuorilta voi odottaa?" ja "Kiitos vaan tästäkin junamatkasta". Minusta tuntuu, että olen kuullut ne kaikki.

Voisivatko tuhahtelevat aikuiset ystävällisesti käyttäytyä niin kuin todelliset aikuiset ja suodattaa päänsä sisäisiä ajatuksia ennen kuin päästävät ne ulos suustaan?

On aika heittää menemään kuluneet kertomukset vanhoista hyvistä ajoista ja avata silmät sille, minkälainen mahtava ja uusi Suomi meillä on nyt.

Anni Koivusalo
opiskelija
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat